Een warmtepomp installeren in de Zaanstreek

Wilt u van het gas af? Of wilt u uw gasrekening proberen te verlagen? De gasprijzen zijn tegenwoordig erg hoog, en de verwachting is dat deze alleen maar stijgen. Daarentegen gaan de stroomprijzen juist omlaag. Het is dus interessant om te kijken welke alternatieven er zijn voor de gasgestookte CV-ketel. In deze blog vindt u meer informatie over een warmtepomp laten plaatsen in de Zaanstreek. Wat is het, wat zijn de voordelen en hoe vind ik een lokale installateur die dit voor mij kan plaatsen.

Een warmtepomp
Een warmtepomp is een elektrisch alternatief voor de CV-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals aardwarmte, grondwater of buitenlucht. Hiermee kan het systeem de centrale verwarming aansturen maar ook zorgen voor warm tapwater. Er zijn verschillende soorten systemen op de markt. De warmtepompen die werken op lucht zijn vaak niet krachtig genoeg om helemaal alleen te opereren. Een CV-ketel blijft dan wel nodig. We noemen dit ook wel een hybride warmtepomp. Heeft uw woning in Zaanstad genoeg ruimte om het huis? Dan kunt u ook een systeem met bodembron overwegen. De investering ligt wat hoger (€20.000 – €30.000), maar dan kunt u wel van het gas af.

Voordelen
De warmtepomp heeft veel voordelen ten opzichte van de HR-ketel die nu nog in veel woningen het CV-water verwarmd. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor u op:

  • Mogelijkheid om volledig van het gas af te kunnen
  • Lagere maandelijkse energiekosten (gasverbruik daalt, maar stroomverbruik neemt iets toe)
  • Minder CO-2 uitstoot
  • Hoge subsidie beschikbaar
  • Hogere waarde van de woning door een beter energielabel

Vind een warmtepomp-installateur in de Zaanstreek
Bent u enthousiast? En wilt u ook uw huis verwarmen op een duurzame manier waarbij u ook nog eens op de maandelijkse energierekening bespaart? Zoek een warmtepomp installateur in Zaanstad en vraag direct meerdere offertes op bij vakmannen in de buurt. Op die manier kunt u veel geld besparen.

Tags: