Tafels als eyecatcher

Er zijn heel veel verschillende tafels op de markt te krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Het is een bepalend meubelstuk in je huis en je kunt er een echt statement mee maken. Daarnaast is een tafel een onderdeel van je inrichting die vaak op meerdere manieren wordt gebruikt. Je kunt hem gebruiken als eettafel, als knutseltafel als plek om lekker te kletsen, als bureau en misschien zelfs wel als kantoor. Je kunt kiezen voor een rond model, een vierkant model of rechthoekig en alles wat er tussenin zit. Wil je er een echte eyecatcher van maken, dan kan dat zeker. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Kies materialen die spreken

Het tafelblad van een tafel is het meest zichtbare onderdeel van je eyecatcher. Tafelbladen hebben je in allerlei materialen en in allerlei maten. Tafels springen er uit als je kiest voor materialen die spreken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een in de lengte doorgesneden boom die in zijn natuurlijke vorm als tafelblad dient. Als je dat niet mooi vindt kun je ook ervoor kiezen om een robuuste plank te gebruiken als tafelblad. Naast het tafelblad bepaalt het onderstel hoe aanwezig de tafel is in de woonkamer. Ga je voor simpele poten van het hetzelfde materiaal als het blad of kies je een in het oog springend onderstel van metaal dat voor zich spreekt door de vormgeving. 

Ga voor tafels met kleur

Wil je van je tafel een pronkstuk maken in je woonkamer? Ga dan voor kleur, daar kan niemand om heen. Tafels kunnen een gekleurd onderstel hebben of een gekleurd tafelblad of allebei. De keuze is aan jou. Met een gekleurd onderstel maak je het wat subtieler, met een gekleurd tafelblad beken je echt kleur. Wil je het wat subtieler aanpakken kies dan voor een houten tafelblad met een sprekende houtkleur en een onderstel dat past bij de rest van je interieur.

Kies een aparte vorm

De meeste tafels zijn rechthoekig van vorm. Heb je wel eens nagedacht over een andere vorm? Hoe zou een ronde tafel staan in je woonkamer, of een ovale of een vierkant model? Met de vorm van het tafelblad kun je de tafel tot een waar kunstwerk maken. Het leuke van modellen met rondingen is dat je met kleine stoelen makkelijk meer mensen om de eettafel kunt plaatsen. Daarbij kun je met een rond en vierkant model met alle gasten makkelijk praten omdat je van iedereen even ver af zit. Dat wordt met een tafel die lang is wat lastiger. 

Ga voor groots

Heb je de ruimte? Ga dan voor groots! Als je houdt van mooie gesprekken aan tafel en mensen een avond lang verwennen met heerlijke gerechtjes, kies dan een tafel waar je veel gasten aan kunt plaatsen. Grote tafels zijn ook makkelijk voor meerdere doeleinden te gebruiken. Jij kunt lekker werken terwijl je kinderen aan dezelfde tafel knutselen of huiswerk maken. Of maak er overdag een thuiswerkplek voor 2 van en geniet ervan om te kunnen kletsen met je partner tijdens je werkdag.

Tags: