Riool ontstoppen Zaandam: jouw riool in top conditie

Wanneer je al lang op dezelfde plek woont, of juist net een ander huis hebt gekocht wat er al langere tijd staat, kan het goed zijn om de riolering te laten controleren. Zijn alle aansluitingen nog goed, ligt het riool nog op de juiste plaats? Dit zijn vragen die beantwoord kunnen worden door de experts van Riool ontstoppen Zaandam.

Riolering controleren

Wanneer je in een huis woont wat er al 15 jaar of langer staat, kan het verstandig zijn om het riool te laten controleren. Het komt regelmatig voor dat er verzakkingen van de grond plaatsvinden of dat aansluitingen niet meer goed zijn. Om rioolproblemen te voorkomen is het daarom verstandig om er een expert naar te laten kijken. De experts van Ontstoppingsbedrijf Zaandam zijn niet alleen gespecialiseerd in het ontstoppen van riolering, maar kunnen deze ook controleren en indien nodig herstellen of vervangen. Het controleren van de riolering doen de experts met een camera, deze wordt ingebracht in de leidingen. Doordat de apparatuur van de expert een beschermende rand heeft, wordt er geen schade aangebracht aan de leidingen. Met behulp van de camera brengt de expert de staat van de leidingen in beeld. Mochten er bij de inspectie problemen aan het licht komen, dan ben je er optijd bij, er is tenslotte nog geen verstopping.

Rioleringsproblemen

Het meest voorkomende probleem met riolering is verstopping, dit kan allerlei oorzaken hebben. Van vet- en vuilresten tot speelgoed wat in de afvoer terecht is gekomen. Verstoppingen zijn vaak relatief makkelijk te verhelpen, indien dit zelf niet lukt, schakel dan hulp in van een expert. Naast rioolproblemen door verstopping kan de riolering ook verzakken waardoor de leidingen niet meer op hun plek liggen en mogelijk ook niet meer goed functioneren. Een expert zal dit dan indien mogelijk herstellen en als het nodig is een deel van het riool vernieuwen. Boomwortels kunnen ook voor schade aan de leidingen zorgen, de leidingen kunnen weggedrukt of doorboord worden door de wortels van bomen. Dit kan voor lekkage of verstopping zorgen, omdat er nou eenmaal wortels groeien onder de grond, is het voorkomen van schade door boomwortels erg moeilijk. Wanneer er schade is aan de leidingen door toedoen van boomwortels, zal een deel van de leidingen vervangen moeten worden en eventueel omgelegd worden om nieuwe schade te voorkomen.

Rioolproblemen verhelpen

Het verhelpen van problemen aan het riool zijn niet kosteloos, daarom zal een expert altijd een inschatting maken van de kosten voordat hij begint aan het verhelpen, zo wordt er voorkomen dat er een rekening op de mat valt waar je geen rekening mee had gehouden. Doordat de expert de leidingen altijd vooraf controleert, weet hij wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen. Uiteraard kan hij altijd op onverwachte zaken stuiten, maar dit wordt zoveel mogelijk vermeden door het gebruik van de camera. Om problemen te voorkomen is het dus verstandig om tijdig een expert de riolering te laten controleren, zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!