Handige toepassingen voor in je huis die met domotica mogelijk zijn

Domotica betekent het automatiseren van huizen. Er zijn allerlei slimme toepassingen te bedenken die je kan gebruiken in jouw huis. Ik geef je in dit artikel een paar voorbeelden van mijn favoriete toepassingen.

Regel je verlichting vanaf je smartphone

Domotica maakt het mogelijk om je verlichting met je smartphone te regelen. Je kan je verlichting in je huis zo altijd aan-en-uitzetten. Daarnaast is het mogelijk om je verlichting op afstand te dimmen. Lekker makkelijk voor als je gezellig met je man of vrouw romantisch op de bank zit.

Zelf houd ik erg van gekleurde led verlichting en spots. Dit soort verlichting kan voor een goede prijs krijgen bij PimXL, met een PimXL kortingsbon krijg je extra korting op je aankopen.

Alarm systeem met meldingen op je telefoon

Beveilig je huis met een alarmsysteem wat aangesloten zit op het internet. Je kan het alarm zo instellen dat je een melding krijgt bij ongewenst bezoek, waardoor je direct de politie in kan schakelen. Ook beveiligingscamera’s zijn aan te sluiten op het systeem het wordt vastgelegd als er een inbreker langs komt.

Zet de verwarming of airco aan voordat je thuis komt

Wie wilt er nou niet in een lekker warm huis binnenkomen als het buiten koud is? En wie wilt nou niet na een warme werkdag thuiskomen in een heerlijk koel huis. Maar je wilt natuurlijk niet de hele dag de verwarming of airco aan laten staan. Met een domotica systeem kun je op afstand de verwarming of airco aanzetten met je telefoon. Zo zorg je er dus voor dat wanneer je thuis komt je huis jouw gewenste temperatuur heeft.

Een volledige domotica set kun je krijgen bij Art en Craft, deze sets zijn geschikt voor zowel starters als wat meer gevorderden domotica gebruikers. Met een Art en Craft kortingscode krijg je extra korting op je aankoopbedrag.