De zon geeft energie in Zaanstad

Als je wilt besparen op je energierekening en milieuvriendelijker wilt leven, dan zijn zonnepanelen een goed idee. Ook hebben zij een lange levensduur en zijn ze onderhoudsarm. Je woning stijgt in waarde en bij de aanschaf kun je gebruik maken van een belastingvoordeel. Kortom genoeg reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Zon systeem

Je kunt zonnepanelen los kopen, maar ook kopen als een compleet systeem. Een zon systeem, ook wel zonnepanelensysteem is een (complete) installatie waarbij met behulp van één of meerdere zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Deze bestaat uit de volgende elementen: zonnepanelen, bekabeling, systeemophanging, een accu en laadregelaar bij een autonome systeem.

Zonnepanelen in Zaanstad

Je hebt het besluit genomen. De zonnepanelen gaan er komen, maar de kosten voor de panelen zijn hoog. Om de aankoop van zonnepanelen te stimuleren, doet de gemeente Zaanstad regelmatig mee aan ‘SamenZonneEnergie’, een grootschalige groepsaankoop van zonnepanelen. In voorgaande jaren was er in Zaanstad een speciale subsidieregeling voor het kopen van zonnepanelen. Je kreeg dan geld voor het plaatsen van de panelen. Er waren veel huishoudens die dit aanvroegen en de vraag bleef komen. Helaas is deze regeling er niet voor 2016. Wel is het mogelijk om de BTW kosten terug te vorderen, dat wil zeggen dat je 21% van de totale investering terug kunt vorderen. Ook kun je gebruik maken van een lage rente bij het gebruik maken van een lening voor de aanschaf van zonnepanelen. Voor bedrijven en sportverenigingen is er wel een subsidieregeling in 2016. Dit alles maakt de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk. Zaanstad kent vele speciaalzaken voor zonnepanelen en complete zonnepanelensystemen. Zij verkopen niet alleen zonnepanelen, maar geven ook advies, leveren de panelen en kunnen het complete systeem voor je installeren. Zo is er Solar Zaanstad.