Minnelijk incasso traject

De meeste incassozaken kunnen gelukkig opgelost worden met een minnelijk incasso traject. Hierbij komt geen rechter of constatering deurwaarder aan te pas. Het minnelijk traject kost je als ondernemer eigenlijk helemaal niets. We werken hierbij op basis van no cure, no pay. Bij onze vaste procedure proberen we het geld direct bij de debiteur te verhalen. De kosten voor de incasso wordt ook bij de debiteur verhaalt. Daarbij ben je zelf geen kosten verschuldigd. 90% van de incasso’s wordt via een minnelijk incasso traject verhaald. Hierbij sturen we brieven en nemen we telefonisch contact op. Zo proberen we de debiteur te vragen om de rekening alsnog te betalen. Hierbij werken we snel en transparant. Zo houden we je altijd op de hoogte van het verloop van het incassotraject. Boeken we uiteindelijk geen resultaat? Dan ben je ons niets verschuldigd. Je kan zelf bepalen of je uiteindelijk doorgaat naar een gerechtelijk incassotraject.

Constatering deurwaarder na niet betalen van de facturen

Als de factuur niet voldaan wordt kan je via een constatering deurwaarder proberen het geld terug te krijgen. Een constatering is eigenlijk een proces-verbaal dat de deurwaarder opmaakt. Hierin staan de bewijzen waarin geconstateerd wordt dat de debiteur niet bereid is te betalen. De bewijzen worden bij de rechtbank geleverd. Uiteindelijk is het de taak van de rechter om te besluiten of er beslag gelegd mag worden. Zo kan de rechter de debiteur dwingen om op betalen over te gaan. Dit werkt perfect als een minnelijk incasso traject niets uithaalt bij je debiteur.