Richt je eigen huis in zoals jij dat wilt!

Het lijkt tegenwoordig heel hip om je hele huis te laten verbouwen door een aannemer of om zelf weken (en soms zelfs maanden) te gaan klussen. Toch zijn er genoeg mensen die niet in een van de twee categorieën vallen. Vaak vallen mensen niet in de eerste categorie (het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een aannemer) omdat het simpelweg te veel kost. Of omdat ze het geld er niet voor over hebben. Vaak val je in de tweede categorie als je helemaal niet handig bent. Voor deze mensen zijn er wel oplossingen om je eigen huis precies zo te krijgen als dat jij het in gedachten had. Je moet alleen wat slimmer om gaan met bepaalde zaken.

Voorbeeld

Het leggen van een vloer is hiervan een voorbeeld. Een vloer kan namelijk heel bepalend zijn voor de uitstraling van je inrichting. Zo geeft een houtlook vaak een wat warmere uitstraling. Het is een klusje dat je in principe wel zelf zou kunnen doen al moet je wel rekening houden met een aantal zaken.
Aan een nieuwe vloer zijn hoe dan ook kosten verbonden. Die moet je altijd wel rekenen. Denk bijvoorbeeld aan een ondervloer, de vloer zelf en plinten om het af te maken. Toch zijn er op internet vaak wel deals te vinden waarbij ze het laminaat gratis leggen. Als je dus niet zo goed kan klussen, is het misschien een idee om op zoek te gaan naar zo’n deal. Het laminaat wordt door mensen met vakmanschap en ervaring gelegd zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Dat zal je een hoop tijd en stress (en waarschijnlijk een zere rug) schelen.

Let op de details

Naast dat je de grote zaken kunt aanpakken (vloer, muren of de hele badkamer), kan het ook al veel opleveren als je je richt op de details in je huis. Als je je huis een andere uitstraling wil geven kun je bijvoorbeeld andere foto’s of kunst aan de muur hangen. Een andere mogelijkheid is om meer groen in huis te halen. De grootste tip die ik kan geven is dat je een aantal kleur accenten in je huis kan veranderen. Had je bijvoorbeeld eerst alle kleuraccenten in het groen? Misschien moet je eens denken aan een ander kleurtje als heel donker rood. Vervang dus alle groene kleuren door rode kleuren en je weet niet meer wat je ziet. Koop daarna een paar extra lampen om de lichtval in je huis te veranderen en het ziet er allemaal weer als nieuw uit!

Tags: